<
>

Stadiondeal rond: Vitesse tot 2030 in GelreDome

De deal tussen Vitesse en GelreDome is rond. De club en stadioneigenaar Nedstede hebben een overeenstemming bereikt over de voortzetting van de huurdeal. De nieuwe huurovereenkomst loopt tot 1 oktober 2030.

Daarmee komt er een eind aan een slepende soap waarin de gemoederen tussen de club en de stadiondirectie hoog opliepen. Opmerkelijk aan deze nieuwe deal is dat stadioneigenaar Michael van de Kuit toe zal treden tot de raad van advies van Vitesse.

Proflicentie
Volgens Vitesse-watcher van De Gelderlander Lex Lammers is de proflicentie niet meer in gevaar. Hij meldt aan ESPN: "Vitesse moest voor 11 april een stadion doorgeven aan de KNVB. De club heeft nu een stadion waardoor dit probleem - de club heeft nog meerdere lopende problemen - van de baan is."

Op de clubwebsite reageert Van de Kuit: "Het was een gecompliceerde kwestie, die ons allemaal veel tijd en energie heeft gekost. Het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten. Ik kijk uit naar de samenwerking met Coley Parry, Peter Rovers en alle andere bij Vitesse betrokken personen. Stadion Arnhem zal toetreden tot de Raad van Advies van Vitesse."

Ook algemeen directeur ad interim van Vitesse Peter Rovers is opgelucht: “Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden. Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen."

RKC Waalwijk - Vitesse zie je zaterdagavond 21:00 uur LIVE op ESPN 4.