<
>

TikTok-juf Ravensbergen: "Kalma en ik goede combinatie"

Jaimy Ravensbergen is het schoolvoorbeeld van een duizendpoot. Ze is de spits van ADO Den Haag, schooljuf in Wassenaar, studerend aan de PABO én enorm populair op Tiktok. Haar populairste video trok meer dan 200.000 kijkers. “Als je kijkt wat onze inkomsten zijn, heb je wel iets nodig naast het voetbal”, deelt de alleskunner.

De 22-jarige aanvaller beaamt dat het wel veel is. “Het is best wel pittig. Ik sta de hele dag op m’n voeten en aan het einde van de dag moet ik weer op het veld staan.” Volgend jaar gaat ze zich meer op voetbal focussen, haar andere bezigheden zullen dan op een laag pitje komen te staan. Ravensbergen heeft bij FC Twente een contract getekend voor de komende twee jaar.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door FC Twente Vrouwen (@fctwentevrouwen)

Op dit moment speelt topspits Fenna Kalma bij de Tukkers. Zij maakte dit seizoen al 28 doelpunten en gaf tien assists. “Ik weet niet of ik met haar ga samenspelen”, zegt Ravensbergen. “Als dat kan, is dat wel een hele mooie ervaring. Ik ben een hele andere spits dan Fenna, maar ik denk dat we samen een goede combinatie zouden zijn.” Eerst staan de twee spitsen tegenover elkaar, op zondag speelt ADO namelijk uit in Enschede.

ADO gaat zondag op bezoek bij FC Twente, die wedstrijd is om 12.15 uur op ESPN 1 te zien. De voorbeschouwing begint om 11.45 uur.