<
>

Verwachtingen hooggespannen bij het Engeland van Wiegman: "Die worden gewoon wereldkampioen"

In aanloop naar het WK vrouwenvoetbal van aankomende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland strijdt het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman volgende week op Wembley om internationaal eremetaal tegen Brazilië. De Finalissima, het duel tussen de kampioenen van Zuid-Amerika en Europa, wordt gespeeld in Londen en is live te zien op ESPN.

Vorig jaar kroonde Engeland zich onder Wiegman voor het eerst in de historie tot Europees kampioen. Fresia Cousiño Arias denkt dat de Nederlandse succestrainer op het WK ook weer zal schitteren met haar ploeg. “Ze gaat het kunstje opnieuw doen”, zegt de presentatrice van ESPN in Voetbalpraat. “Die hebben het zo goed voor elkaar.”

Engeland zal het mondiale eindtoernooi aftrappen met een wedstrijd tegen Haïti. Dit keer zonder één van de sterkhouders: Arsenal-aanvaller Beth Mead kampt met een zware knieblessure.

De verwachting is echter dat Engeland het gemis van Mead moeiteloos kan opvangen. “Ze hebben zo veel verschillende smaken die ze kunnen inbrengen. Ik denk dat Wiegman het kunstje gewoon gaat herhalen met Engeland. Die gaan gewoon wereldkampioen worden", zegt Fresia.

Kansen Oranjevrouwen
Over de kansen van de Oranjevrouwen is ze minder positief. “Bij Nederland heeft iedereen zoiets van ‘oh die komen wel door de groepsfase heen’. Tuurlijk, Vietnam is makkelijk te verslaan. Maar je zit nog met Amerika en Portugal in de poule en we hebben in de eindfase van het vorige toernooi gezien dat Portugal geen lekkere tegenstander is voor Nederland”, zegt Fresia.

Op 23 juli speelt de ploeg van bondscoach Andries Jonker de eerste groepswedstrijd tegen Portugal. “Zij hebben bijna alleen maar aanvallers, er staan zelfs aanvallers in de verdediging. Maar ja, de verdediging van Nederland is nog steeds niet heel best”, aldus Fresia.

Nederland speelt op 7 april een oefenwedstrijd tegen Duitsland en is om 20:00 uur LIVE op ESPN 4 te zien. Op 11 april oefent Nederland tegen Polen, die wedstrijd is om 20:00 uur LIVE op ESPN 1 te zien. De voorbeschouwing begint om 19:30 uur.

Het Engeland van Sarina Wiegman komt dus al eerder in actie. Op 6 april wordt de Finalissima tussen Engeland en Brazilië LIVE uitgezonden op ESPN 1. De aftrap is om 20:45 uur.