<
>

Van den Belt: "Weinig spelers gaan binnen één seizoen van de Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League"

Thomas van den Belt is opgelucht dat de overstap van PEC Zwolle naar zijn droomclub Feyenoord is afgerond. Zo gaat het ineens erg hard met de middenvelder, want volgend seizoen kan hij zomaar in de Champions League spelen. "Ik denk dat er weinig spelers in de geschiedenis binnen één seizoen van de Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League gaan", lacht de 21-jarige Van den Belt.

De middenvelder ondertekende een vierjarig contract in Rotterdam en speelt daarom vanaf volgend seizoen in De Kuip. In de winter waren PEC Zwolle en Feyenoord ook al in onderhandeling, maar toen kwam het niet tot een deal. "Ik kon de knop toen redelijk makkelijk omzetten", vertelt Van den Belt. "De clubs zijn verder in gesprek gegaan en ik ben blij dat alles nu is afgerond en dat ik naar Feyenoord ga."

Band met Slot
Gerald van den Belt, financieel directeur bij SC Cambuur, is naast vader van Thomas ook één van de betere vrienden van Feyenoord-trainer Arne Slot. Voor de PEC Zwolle-middenvelder is dat niet iets wat invloed heeft gehad op zijn overstap. "Het is niet zo dat hij iedere week over de vloer kwam vroeger of mijn vader daar. Ik vind het zelf niet heel speciaal. Misschien denken mensen dat nu met Arne de link snel is gelegd, maar uiteindelijk word ik op mijn kwaliteiten afgerekend en ik heb nu laten zien dat ik heel goed kan voetballen. Ik denk ook niet dat het alleen zijn keuze is om mij op te halen."

Het is nog maar de vraag of Van den Belt ook echt onder leiding van Slot gaat spelen, want na nieuw succes met Feyenoord is een vertrek van de oefenmeester niet ondenkbaar. De middenvelder hoopt Slot nog wel als coach mee te maken. "Ik denk dat het heel mooi is als ik nog een jaartje onder hem kan spelen bij Feyenoord. Ik denk dat hij nu wel heeft laten zien dat hij een hele goede coach is en een heel team beter kan laten voetballen, en ook spelers direct beter kan laten spelen."