<
>

Hervé Renard neemt ontslag bij Saoedi-Arabië voor vrouwenelftal Frankrijk

Hervé Renard heeft ontslagen genomen bij het nationale elftal van Saoedi-Arabië. De trainer gaat Corinne Diacre opvolgen bij het Franse vrouwenelftal. Diacre werd onlangs weggestuurd wegens hevige kritiek van de speelsters.

Sterspeelsters als aanvoerder Wendie Renard, Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto lieten weten niet meer voor Frankrijk uit te komen als er niets veranderde.

Het is het eerste vrouwenelftal dat Hervé Renard zal coachen. Wel heeft de oud-verdediger al de nodige ervaring in het landenvoetbal, zo coachte hij onder andere Marokko, Ivoorkust en Zambia. Met Saoedi-Arabië wist hij het WK in Qatar te bereiken. Op de eerste speeldag versloeg de ploeg de latere wereldkampioen Argentinië met 1-2.

De Fransman had nog een contract tot en met 2027, maar de Saudische bond gaf gehoor aan zijn verzoek het contract te ontbinden. Dat kostte de 54-jarige trainer wel enkele miljoenen euro's.

Frankrijk heeft zich net als de Oranjevrouwen gekwalificeerd voor het WK dat deze zomer plaatsvindt en wordt normaliter als grote favoriet gezien. Het land schopte het op het afgelopen EK tot de halve finales.