<
>

Mo Allach: "Kramer en Seuntjens zijn spelers waarmee ik in gesprek ga"

Mo Allach, de technisch directeur van RKC Waalwijk, staat een drukke zomer te wachten. Maar liefst veertien spelerscontracten lopen de komende maanden af. “Dan hebben we het niet eens over de spelers waar interesse voor komt en die verkocht kunnen worden”, stelt Allach. Daarnaast zou het zomaar kunnen dat trainer Joseph Oosting na een goed seizoen vertrekt uit Waalwijk.

Buitenkansjes
RKC is een club die het van buitenkansjes moet hebben. “Het belangrijkste voor een club als RKC is dat we weten in welke vijvers we kunnen vissen. Waar ontstaan er kansjes en kunnen we in duiken.” Dat het geen makkelijke klus wordt is duidelijk. “Ik ben misschien niet de knapste, maar ook niet de lelijkste. Ik loop heel veel blauwtjes”, lacht de technisch directeur. “Spelers zoeken het hogerop of willen meer betaald krijgen.”

Contracten spelersgroep
Met Michiel Kramer en Mats Seuntjens haalde de club buitenkansjes binnen waar nu de contracten van aflopen. “Uiteindelijk zijn Kramer en Seuntjens spelers waarmee ik in gesprek ga. Wat voor ons het belangrijkste is, is dat het huidige seizoen succesvol afgesloten wordt. Dus na het seizoen worden de definitieve beslissingen genomen.”

Interesse Joseph Oosting
Door het goede seizoen zou er zomaar een club kunnen aankloppen voor trainer Joseph Oosting. Een belangrijke zaak, want voor de technisch directeur is het van groot belang wie voor de groep staat in het nieuwe seizoen. “Joseph Oosting is een tacticus en empathische trainer. Ik moet ervoor zorgen dat er een spelersgroep staat, waardoor hij goed in zijn kracht komt. Als er een andere trainer komt, dan pas ik me daar weer helemaal op aan. Het is belangrijk dat een hoofdtrainer hier succesvol kan zijn. Dat is elk jaar een hele opgave, maar heel erg gaaf”, besluit technisch directeur Mo Allach.