<
>

Mats Deijl: "Ajax gaat een zware kluif aan ons hebben"

Go Ahead Eagles staat tegenwoordig bekend als de ‘Angstgegner’ van Ajax. Al drie wedstrijden op rij weten de Eagles ervoor te zorgen dat Ajax niet weet te winnen van de Deventenaren. Vorig seizoen werd in eigen huis met 2-1 gewonnen van de Amsterdammers. Zondag staan beide ploegen weer tegenover elkaar in De Adelaarshorst.

Verdediger Mats Deijl denkt nog graag terug aan die bewuste wedstrijd. “Hier in eigen huis winnen van Ajax. Ja, dat was een fantastische middag. Zeker ook voor het publiek. Ik denk de mooiste.” Teamgenoot Gerrit Nauber, die de bijnaam 'Die Mauer' heeft gekregen, denkt hetzelfde over het duel met Ajax. “Het stadion zat helemaal vol. Iedereen die erbij was heeft genoten. Dit is waar we voor spelen.”

Beide verdedigers deden mee in de laatste drie wedstrijden tegen Ajax die niet verloren werden. Zijn het de gelukbrengers voor trainer René Hake? “Zij kunnen in ieder geval heel goed het gevoel overbrengen en de mooie verhalen vertellen hoe het is om niet te verliezen van Ajax”, zegt Hake lachend. “Maar we moeten niet denken dat we een makkelijke wedstrijd gaan krijgen, omdat we drie keer niet van ze verloren hebben”, besluit trainer Hake.

Ook nu zijn ze in Deventer vastberaden om een goed resultaat op de mat te leggen in de Adelaarshorst tegen de Amsterdammers. “We gaan het ze zondag gewoon heel moeilijk maken. Ze zullen een zware kluif aan ons hebben.” zegt Deijl.

Go Ahead Eagles - Ajax spelen zondag om 12:15 uur tegen elkaar in De Adelaarshorst. De voorbeschouwing is vanaf 11:45 uur LIVE te zien op ESPN 2 en ESPN Extra.