<
>

Excelsior pakt aanvoerdersband El Yaakoubi af na ophef

Pro Shots

Redouan el Yaakoubi is niet langer aanvoerder van Excelsior. Na de ophef die ontstond rondom het niet plaatsnemen achter de OneLove-banner voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur, hebben de middenvelder en club besloten de aanvoerdersband aan iemand anders toe te wijzen.

“Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is”, schrijft Excelsior op de clubwebsite. "Daarom hebben we in het belang van de club, de speler en sportieve doelstelling die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die zij heeft in de maatschappij."

Excelsior zegt het besluit bewust even voor zich uit te hebben geschoven. De wedstrijd waarin El Yaakoubi weigerde de band te dragen, is al negen dagen geleden. "Afgelopen dagen hebben we heel bewust even afstand van de situatie genomen om niet vanuit emotie of onbegrip te handelen op een onderwerp dat, helaas, zo beladen is. Hierin hebben we de tijd genomen om samen aan tafel te gaan om begrip te creëren voor elkaars standpunten", aldus de club.

De club laat ook weten dat Yaakoubi wil opkomen voor ongelijkheid in de wereld, maar hier liever een eigen invulling aan geeft. Wie de eerstvolgende wedstrijd tegen FC Twente de aanvoerder is van Excelsior is nog onduidelijk.