<
>

Rondje langs de velden: Pepi matchwinnaar en eigen goal Álvarez

Pro Shots

De Eredivisie staat weer voor de deur, komende dagen keren de spelers weer terug bij hun clubs en de een met een beter gevoel dan de ander. FC Groningen-spits Ricardo Pepi kan terugkijken op een goede interlandbreak. Hij vervulde maandagavond zijn invalbeurt voor Amerika met verve. De 20-jarige Amerikaan stond slechts twee minuten in het veld toen hij het enige doelpunt van de avond scoorde. Pepi is niet de enige Eredivisie-ster die de afgelopen dagen op internationaal toneel in actie kwam.

Groningers in actie
Pepi scoorde in totaal drie keer in twee wedstrijden.Ook Oliver Antman was trefzeker in het EK-kwalificatieduel tussen Denemarken en Finland. De Finse aanvaller rondde koeltjes af op aangeven van Teemu Pukki. Damil Dankerlui had een iets minder gelukkige interlandbreak. De Surinamer maakte een eigen doelpunt in de wedstrijd die met 2-0 verloren werd van Mexico.

De Turkse Orkun Kökçü (Feyenoord) en de Letse Roberts Uldrikis (Cambuur) maakten een doelpunt voor hun land. Kökçü wist ook te winnen. Armenië werd met 1-2 verslagen. Het Letland van Uldrikis daarentegen verloor van Ierland in het oefenduel van vorige week.

Blunder Álvarez
Ajax-verdediger Edson Álvarez maakte een eigen doelpunt. De Mexicanen kwamen maandag in actie tegen Jamaica. De ploeg kreeg een hoekschop tegen. Álvarez raakte de bal met zijn knie, waarna de bal in het doel belandde. Later maakte oud-PSV'er Hiriving Lozano de gelijkmaker (2-2), wat genoeg was om de halve finales van de CONCACAF Nations League te bereiken.

Woede-uitbarsting bondscoach Zweden
In Zweden boekte AZ'er Jesper Karlsson succes. De aanvaller schoot een vrije trap een aantal meters buiten het strafschopgebied hard binnen tegen Azerbeidzjan. Het was de 4-0 in de 5-0 overwinning.

Na de wedstrijd vroeg Viaplay-analist Bojan Djordjic aan bondscoach Janne Andersson hoe het kwam dat Karlsson weinig minuten maakte deze interlandperiode. Die vraag viel niet lekker bij de bondscoach. "We hebben Karlsson nog tien minuten laten spelen. Iedereen moet tevreden zijn, dit is zo triest. Jullie staan me met z’n vieren hiermee te confronteren, verdorie wat slecht", reageerde Andersson kwaad.