<
>

Ochtendkranten fileren Oranje: '"Voetbalgrap met magere uitslag"

ANP

Ronald Koeman heeft nog weinig indruk gemaakt in de eerste interlands van zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Na de oorwassing tegen Frankrijk slaagde zijn ploeg er niet in het blazoen op te poetsen tegen laagvlieger Gibraltar, concluderen de Nederlandse ochtendkranten dinsdag.

Het Algemeen Dagblad spreekt van een ‘strontvervelende wedstrijd’. “Drie dagen na de vernedering tegen de Fransen biedt de winst op Gibraltar nog weinig vertrouwen richting de ‘Final Four’ van de Nations League komende zomer. Daarvoor is het spel maandagavond te stroperig en valt de winst op Gibraltar domweg te zuinig uit, tegen een ploeg die kort na rust nota bene met tien man verder moet."

Ook De Telegraaf is kritisch over wat Oranje heeft laten zien in de EK-kwalificatie tot nu toe. "Vooralsnog zijn de voortekenen na de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar allerminst hoopgevend te noemen", analyseert de krant. Volgens De Telegraaf komen er cruciale wedstrijden aan in de Final Four van de Nations League. "Levert de Nations League een demasqué op als tegen de Fransen, dan zit Koeman met zijn Oranje direct in zwaar weer. Met Ierland en Griekenland als concurrenten is EK-kwalificatie nog altijd te doen, maar als de stemming rond het Nederlands elftal in een negatieve spiraal raakt en de fans het elftal laten zakken, kan Koemans tweede periode in Zeist weleens een heel moeilijke exercitie worden.

"Een voetbalgrap met magere uitslag", kopt De Volkskrant na het duel met Gibraltar. Er wordt gerefereerd aan de maandag overleden schrijver Wim de Bie, bekend van het duo Van Kooten & De Bie. "De ploeg van Ronald Koeman was lang niet zo vernuftig als Van Kooten vijftig jaar geleden."

Trouw noemt het Nederlands elftal fantasieloos. “Door een gebrek aan creativiteit en veel slordigheden werd slechts drie keer een opening gevonden in de menselijke muur die Gibraltar in de redelijk volle Kuip optrok.”