<
>

Maignan redt drie punten voor Frankrijk in Ierland

Pro Shots

Frankijk heeft ook de tweede wedstrijd van dit EK-kwalificatietoernooi weten te winnen. In Ierland werd het 0-1 voor de Fransen, die Benjamin Pavard het enige doelpunt zagen maken. Ook een wereldredding van keeper Mike Maignan was nodig om de drie punten binnen te slepen.

In het Aviva Stadium in Dublin schoot Frankrijk minder hard uit de startblokken dan in de 4-0 overwinning op het Nederlands elftal van afgelopen vrijdag. Het kwam niet tot hele grote kansen en het duurde tot de 50ste minuut voordat Pavard de winnende maakte voor Frankrijk. Het team van Didier Deschamps begon met drie wijzigingen aan de wedstrijd ten opzichte van afgelopen vrijdag.

Door deze overwinning komen de Fransen op zes punten uit twee wedstrijden. Griekenland, dat afgelopen vrijdag met 0-3 won van Gibraltar, volgt met drie punten uit één wedstrijd. Het Nederlands elftal vinden we terug op de derde plek met drie punten uit twee wedstrijden.

Invaller Karlsson trefzeker
Voor Jesper Karlsson was het ook een lekkere avond. De Zweed kwam bij een 3-0 voorsprong tegen Azerbeidzjan binnen de lijnen en schoot zes minuten later een vrije trap binnen. Zweden won uiteindelijk met 5-0 van Azerbeidzjan.