<
>

'Onrust bij Vitesse neemt verder toe: KNVB dreigt met beëindigen proflicentie'

De onrust bij Vitesse wordt steeds groter. De KNVB dreigt de proflicentie van de Arnhemse club in te trekken als er 11 april geen duidelijkheid is over stadion GelreDome. Dat meldt de Gelderlander maandag. Uit nood zou Vitesse opnieuw naar de rechter zijn gestapt, om via een turbospoedbehandeling toch nog het speelrecht voor aankomend seizoen te bemachtigen.

Reactie Vitesse
Inmiddels heeft Vitesse gereageerd op de situatie. "Het turbospoedappel is niet wat Vitesse wil, maar uit voorzorg aangevraagd voor het geval partijen onverhoopt toch niet tot een akkoord komen. Dat blijft namelijk de absolute topprioriteit voor Vitesse", laat een woordvoerder van Vitesse weten.

"Vitesse en de stadioneigenaar zijn nog steeds in constructief en intensief overleg om tot overeenstemming te komen. Ook gedurende het weekend hebben partijen dag en nacht doorgewerkt om zaken vast te leggen", gaat hij verder. "Op dit moment is onze verwachting dat we morgen voortgang kunnen boeken met betrekking tot het opstellen van het contract."

Te hoge huurprijs GelreDome
Het conflict met stadion Gelredome duurt al lange tijd voort, maar lijkt voor Vitesse als maar slechter en slechter uit te pakken. De club beëindigde zelf in 2018 het huurcontract, omdat volgens Vitesse de huurprijs te hoog was. Daarna is het niet tot een nieuwe afspraak gekomen met stadioneigenaar Nedstede - gerund door zakenman Michael van de Kuit - over de huur van Gelredome. Alleen zonder stadion voor komend seizoen vervalt ook de proflicentie van Vitesse.

Turbospoedbehandeling
Nadat de club uit Arnhem eerder al het kort geding over het eeuwige speelrecht verloor, gaan ze dus met een zogenaamde turbospoedbehandeling in hoger beroep. Dat doen ze inmiddels wel zonder Henk Parren, die begin van deze maand vertrok als voorzitter van de Stichting Betaald Voetbal ‘Vitesse-Arnhem’. Parren stond samen met clubdirecteur Pascal van Wijk onder grote druk in de kwestie rond stadion GelreDome. Ook Van Wijk is inmiddels opgestapt.

Zo veel tijd heeft Vitesse alleen niet meer. De KNVB heeft Vitesse volgens de Gelderlander inmiddels "in niet mis te verstane woorden" duidelijk gemaakt dat ze tot 11 april hebben om een stadion voor volgend seizoen aan te wijzen. Het spoedappel komt voor bij het gerechtshof in Arnhem en wordt behandeld op 7 april.