<
>

Jong Oranje komt niet verder dan gelijkspel tegen Tsjechen

Jong Oranje heeft in de tweede oefenwedstrijd in de Spaanse zon niet kunnen imponeren. Nadat Jong Noorwegen vrijdag met 3-0 werd verslagen, kwam de ploeg van Erwin van de Looi maandag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong Tsjechië.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend dat ook Jong Oranje is getroffen door meerdere ziektegevallen. Voetbal International meldt dat Milan van Ewijk en Bjorn Meijer afgelopen dagen ziek zijn geweest. De KNVB wil hier - nadat ook veel spelers bij het grote Oranje ziek zijn geworden - volgens VI geen ruchtbaarheid aan willen geven.

Opnieuw strafschop gestopt
Jong Tsjechië kreeg na een minimale overtreding al vroeg een strafschop. Jasper Schendelaar deed echter wat Jay Gorter vrijdag al deed: ook hij stopte een strafschop. Twee minuten later schoot Million Manhoef aan de andere kant wel raak: 0-1.

Daar waar de eerste helft vermakelijk was, viel het tweede gedeelte in de Pinatar Arena in het Spaanse Murcia toch wat tegen. Niet onverdiend kwamen de Tsjechen door een doelpunt van Vaclav Sejk op gelijke hoogte na 77 minuten. Jong Oranje kon de schade niet meer herstellen. Sterker nog: Schendelaar voorkwam in de laatste minuut nog een nederlaag.