<
>

Italië wint nu wel, Portugal haalt opnieuw uit

Pro Shots

Italië heeft de eerste drie punten in de EK-kwalificatie binnen. Tegen Malta werd een zuinige zege geboekt. Portugal haalde opnieuw flink uit. Dit keer was Luxemburg slachtoffer van de Portugese scoringsdrift.

Italië wint wel tweede duel
Na de valse start tegen Engeland versloeg de ploeg van bondscoach Roberto Mancini in het National Stadium in Ta'Qali Malta met 2-0. Italië verloor donderdag voor eigen publiek in Napels met 2-1 van de Engelsen.

In het duel met Malta kwam Italië in de vijftiende minuut op voorsprong. Mateo Retegui was trefzeker, hij kopte raak uit een hoekschop. In de 27e minuut zorgde Matteo Pessina voor de tweede Italiaanse treffer.

Zesklapper voor Portugal
Na de 4-0 zege op Liechtenstein heeft Portugal opnieuw een ruime zege geboekt. Op bezoek tegen Luxemburg was de ploeg Roberto Martinez met 6-0 te sterk.

Ronaldo opende de score in de negende minuut. Een kopbal van Nuno Mendes verdween via de voet van de aanvaller in het doel. João Félix maakte er na een kwartier 0-2 van met een kopbal en niet veel later was ook Bernardo Silva trefzeker met zijn hoofd. Ronaldo maakte na iets meer dan een half uur zijn tweede van de avond, een schuiver met links.

Invaller Otávio scoorde een klein kwartier voor tijd nog met een kopbal. Rafael Leão kreeg vervolgens de uitgelezen kans er 0-6 van te maken, maar hij miste vanaf elf meter. Iets daarna scoorde Leão alsnog met een tegendraads schot na een solo. In dezelfde groep won Slowakije met 2-0 van Bosnië en Herzegovina.