<
>

Heracles wint moeizaam van Den Bosch, Willem II langs MVV

Pro Shots

Heracles is weer een stap dichter bij promotie na een 3-2 overwinning op FC Den Bosch. Heracles is daardoor koploper PEC Zwolle op drie punten genaderd, terwijl Willem II de kraker in de subtop tegen MVV Maastricht met 1-0 wist te winnen.

Makkelijke middag wordt lastige kluif
Heracles is in bloedvorm en leek ook tegen FC Den Bosch een makkelijke middag te gaan hebben, toen het al in de eerste minuut raak was. Lucas Schoofs maakte op aangeven van Samuel Armenteros de vroege 1-0, waar Den Bosch zes minuten later al een antwoord op had. Rik Mulders maakte al in de zevende minuut gelijk voor de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie.

Nog voor rust liep Heracles weg bij Den Bosch, dat in de 39ste minuut Armenteros de Heraclieden op voorsprong zag schieten. De 3-1 viel kort daarna, toen Teun van Grunsven de bal achter zijn eigen keeper werkte. Ook kreeg Heracles nog een penalty in de eerste helft, maar Armenteros wist zijn tweede niet te maken. Vanaf elf meter schoot de spits op de paal.

Vlak na rust kwam de ploeg van interim-trainer William van Overbeek terug in de wedstrijd. Nikolaj Möller maakte de aansluitingstreffer, maar tot het meenemen van een resultaat kwam het niet. Zo bleef het bij 3-2, wat Heracles wel weer wat dichter bij het doelpuntenrecord heeft gebracht. Mocht Heracles in de resterende negen wedstrijden 23 keer scoren, verbreken ze het doelpuntrecord van SC Cambuur uit het seizoen 2019/2020.

Willem II houdt punten in eigen huis
In Tilburg was het een matige kraker tussen de nummers vijf en zeven. Willem II kwam in de 20ste minuut al op voorsprong. Elton Kabangu nam de goal voor zijn rekening. Daarna lukte het niet om door te drukken. MVV was niet bij machte om Willem II pijn te doen en een minuut voor tijd besliste Willem II de wedstrijd.

Joeri Schroyen ging om keeper Romain Matthys heen en stelde zo de overwinning veilig. Zo staat Willem II nog steviger op de vijfde plek en kan het meer en meer gaan uitkijken naar de play-offs om promotie naar de Eredivisie.