<
>

Ronald Koeman: ''Weet niet of de ploeg de tik al heeft verwerkt"

Na het ontluisterende verlies van Oranje bij Frankrijk (4-0), kijkt Nederland alweer vooruit naar de wedstrijd van morgen tegen Gibraltar. Bondscoach Ronald Koeman gaat er vanuit dat zijn ploeg zich herstelt van de zware nederlaag in het Stade de France.

Goed nieuws is de terugkeer van Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen. Koeman weet nog niet of ze fit genoeg zijn om tegen Gibraltar te beginnen. "Dat moeten we nog even afwachten", zei de bondscoach op een persconferentie in Zeist. "Maandagochtend kijken we of ze kunnen starten of dat we ze beter achter de hand kunnen houden. Matthijs was iets sneller terug dan Gakpo. We zien het wel."

Gakpo, De Ligt, Sven Botman en Joey Veerman verlieten donderdag het trainingskamp van Oranje met buikgriep. Zij misten vrijdag het verloren duel met Frankrijk (4-0). De Ligt en Verbruggen keerden zaterdag al terug bij Oranje. Gakpo meldde zich zondag weer in Zeist.

Denzel Dumfries ontbrak tegen Frankrijk vanwege een schorsing. De rechtsback van Internazionale mag tegen Gibraltar (aftrap 20.45 uur) wel weer meedoen. Ook Mats Wieffer is beschikbaar voor het duel in De Kuip. De middenvelder van Feyenoord was een belangrijke kandidaat om tegen de Fransen te beginnen, maar volgens bondscoach Koeman was ook hij niet okselfris.

"Ik weet nog niet of de ploeg de tik van de wedstrijd tegen Frankrijk al verwerkt heeft." Ronald Koeman

Natuurlijk ging het ook over de afgelopen wedstrijd. "Ik weet nog niet of de ploeg de tik al heeft verwerkt", aldus Koeman. "Je merkt dat de groep zelfkritisch is. Ik vond dat ook wel nodig."

''De uitslag was natuurlijk niet best, maar we hebben weer een nieuwe wedstrijd voor de boeg. Dat helpt denk ik wel", voegt Nathan Aké toe.

De bondscoach blijft kritisch op het optreden tegen Frankrijk. "Het was tegenvallend wat ik zag", zegt hij. "We hebben het vooral over de opbouw en de intensiteit gehad. Er zat in het eerste gedeelte geen tempo. We deden niet waar we op getraind hadden. Dat was dé grote teleurstelling."