<
>

Gakpo terug bij Oranje na virusinfectie

Cody Gakpo is teruggekeerd bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Liverpool was niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Frankrijk (4-0 verlies), omdat hij een virusinfectie had opgelopen. Vanmiddag staat Gakpo weer op het trainingsveld in Zeist en lijkt hij beschikbaar voor de wedstrijd tegen Gibraltar van maandag.

Gakpo, Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Sven Botman en Joey Veerman verlieten donderdag met buikgriep het trainingskamp van Oranje. Zij misten vrijdag het verloren duel met Frankrijk (4-0). De Ligt en Verbruggen keerden zaterdag al terug bij Oranje.

Verdedigers Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij ontbreken op de training van de nationale ploeg in Zeist. De rechtsback van Feyenoord liep tegen de Fransen een hamstringblessure op. De Vrij, uitkomend voor Internazionale, is na overleg met bondscoach Ronald Koeman teruggekeerd naar Italië vanwege een op handen zijnde gezinsuitbreiding.

Denzel Dumfries ontbrak tegen Frankrijk vanwege een schorsing. De rechtsback van Internazionale mag tegen Gibraltar (aftrap 20.45 uur) wel meedoen. Ook Mats Wieffer is beschikbaar voor het duel in De Kuip. De middenvelder van Feyenoord was een belangrijke kandidaat om tegen de Fransen te beginnen. Maar volgens bondscoach Koeman was ook hij niet okselfris.

Om 14:00 uur is op ESPN 4 en op het Youtube-kanaal van ESPN de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman live te zien. Dan zal er ongetwijfeld meer uitleg worden gegeven over de fitheid van onder andere Gakpo.

Gibraltar verloor vrijdag van Griekenland (0-3). Nederland speelde twee jaar geleden tweemaal tegen de huidige nummer 200 van de wereldranglijst. Oranje won de uitwedstrijd met 7-0 en zegevierde met 6-0 in De Kuip.

De persconferentie van Oranje is vanaf 14.00 uur live te zien op ESPN 4 en op het YouTube-kanaal van ESPN.