<
>

Jong Oranje met vier debutanten langs Jong Noorwegen in oefenwedstrijd

ProShots

Jong Oranje heeft in het zonnige Spanje de oefenwedstrijd tegen Jong Noorwegen gewonnen met 3-0. De ploeg van coach Erwin van de Looi is deze week op trainingskamp in San Pedro del Pinatar. Nederland begon met vier debutanten aan het duel met de leeftijdsgenoten van Noorwegen. Quilindschy Hartman, Anass Salah-Eddine, Shurandy Sambo en Sydney Van Hooijdonk startten in de basis.

Effectieve openingsfase
Waar het grote Oranje gisteravond binnen tien minuten 2-0 achter kwam te staan tegen Frankrijk, wist Jong Oranje juist binnen tien minuten tweemaal te scoren. Na een voorzet vanaf de flank en een kopbal van Elayis Tavsan, kwam de bal onfortuinlijk tegen een Noorse verdediger aan. Daardoor rolde de bal het doel in en stond de 1-0 op het scorebord. Even later wist Crysencio Summerville de score te vergroten naar 2-0. Noorwegen ondernam geen pogingen om de aansluitingstreffer te maken. Nederland breidde zelf de voorsprong niet verder uit in de eerste 45 minuten.

Penaltyveroorzaker en doelpuntenmaker
Na rust kreeg Noorwegen via een vrije trap de eerste grote kans van de wedstrijd. De poging spatte keihard van de lat af. Even later legde de scheidsrechter de bal op de stip, waardoor de Noren alsnog de mogelijkheid kregen om de aansluitingstreffer te maken. Keeper Jay Gorter wist zijn doel schoon te houden en hield door een goede redding de nul. De veroorzaker van de penalty, Ludovit Reis, zorgde even later met zijn kopbal voor de 3-0. Daarmee leidde hij ook de einduitslag in. Maandag speelt Jong Oranje opnieuw een oefenwedstrijd. Dan staat het duel tegen Jong Tsjechië op het programma.