<
>

Lammers: "Ik ben maar met één ding bezig: promotie"

Het moet gek lopen wil Heracles Almelo aan het einde van het seizoen niet op een promotieplek finishen. Toch kijken ze in Almelo niet verder dan de thuiswedstrijd zondag tegen FC Den Bosch. In Almelo weten ze namelijk na vorig jaar hoe een seizoen - tegen alle verwachtingen in - anders kan eindigen dan verwacht. Toch kan Heracles dit seizoen nog meer bereiken dan alleen promotie.

Recordkoers
De Almeloërs liggen namelijk op koers om het record van meest gescoorde doelpunten in een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te verbreken. Dat record is nu in handen van SC Cambuur, de Leeuwarders maakten in het seizoen 2019/20 109 doelpunten. Heracles-trainer John Lammers hoopt dit record te verbreken: "Toch ben ik maar met één ding bezig: promotie. Anderzijds, als je bijna zo'n record uit de boeken kan schieten, dan moet je proberen het record te behalen."

Emil Hansson en Nikolai Laursen zijn twee van de doelpuntenmakers van Heracles. Hansson: "Lammers is heel blij met ons als wij doelpunten maken. Zo simpel is het natuurlijk." De 59-jarige Lammers was vroeger zelf aanvaller en probeert alles in het werk te stellen om zijn elftal zoveel mogelijk doelpunten te laten maken. "Wij trainen heel veel op afwerken", zegt Laursen. "Dat zorgt ervoor dat we bij grote kansen in wedstrijden zekerder van ons zaak zijn."

Heracles Almelo - FC Den Bosch zie je zondagmiddag 14:30 uur LIVE op ESPN 2.
Willem II - MVV zie je zondagmiddag 14:30 uur LIVE op ESPN 3.
Vanaf 14:10 uur gaan we voorbeschouwen in ons schakelprogramma LIVE op ESPN 1 met de hoogtepunten van de vier wedstrijden van zondag.