<
>

Tadic scoort en Bakayoko geeft assist in EK-kwalificatieduels

ANP Foto

Vrijdagavond streden verschillende landen om zich te kwalificeren voor het aankomende EK. Verschillende Eredivisie- en KKD-spelers kwamen in actie. Servië won vrijdagavond met 2-0 van Litouwen. Dušan Tadić was trefzeker. Filip Kostić legde de bal terug vanaf de achterlijn, waarna Tadić de bal het net inschoof. In de tweede helft gaf de aanvoerder van Ajax ook nog een assist op Dušan Vlahović.

Assist Johan Bakayoko
België won met 3-0 van Zweden. Romelu Lukaku scoorde een hattrick, mede dankzij een assist van PSV’er Johan Bakayoko na een mooie actie op de rechtervleugel. De 19-jarige Belg mocht vrijdag zijn debuut maken voor de Rode Duivels. Zlatan Ibrahimović viel in minuut 73 in, maar wist zijn Zweden niet meer te redden. Jesper Karlsson kwam niet in actie.

3-0 in poule Oranje
Oranje’s poulegenoot Griekenland won 3-0 tegen Gibraltar. Ook daar kwamen Eredivisie-spelers in actie. Pantelis Hatzidiakos stond in de basis. Zijn teamgenoot bij AZ, Vangelis Pavlidis, mocht na een uur invallen voor voormalig VVV-Venlo-spits Georgios Giakoumakis. Bij Gibraltar zat een Nederlander op de bank: de 22-jarige Niels Hartman uit Schoonhoven.

Tsjechië wist in Groep E van het Polen van Robert Lewandowski en Sebastian Szymański te winnen. Twee debutanten zorgden voor 2-0, Tomáš Čvančara en David Jurasek van Slavia Praag.