<
>

PSV haalt revanche dankzij hattrick Esmee Brugts

Telstar kreeg het zwaar te verduren in Eindhoven. PSV was uit op revanche, na de verliespartij in december. Na nog geen half uur gespeeld te hebben, stond de ploeg van Marelle Worm al 2-0 achter. Zowel Joëlle Smits als Esmee Brugts was trefzeker. Brugts hield het niet bij één doelpunt, de Oranjevrouw maakte een hattrick tegen Telstar. Eindstand: 6-1.

Razendsnelle goal
PEC Zwolle begon flitsend aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Evi Maatman scoorde de openingstreffer al in de tweede minuut. Daarna bleef PEC de dominante partij. Ook in de tweede helft was PEC er snel bij: Danique Noordman was in minuut 57 trefzeker na een mooie actie. De wedstrijd eindigde in 2-0.

Winnende goal in de slotfase
Feyenoord en ADO begonnen vrijdagavond rommelig aan het duel. Pas na ruim een halfuur spelen was de eerste grote kans voor ADO via Pleun Raaijmakers, de 25-jarige middenvelder kopte net naast. Ook daarna moest Feyenoord-keeper Jacintha Weimar een paar keer ingrijpen. Uiteindelijk was het Feyenoord die er met de punten vandoor ging. Via rechtsbuiten Esmee de Graaf weet Feyenoord in de slotfase te scoren na een mooie bal van Amber Verspaget.

Zakelijke overwinning in eigen huis
Amber van Heeswijk opende vrijdag de score tegen Excelsior. Maar Excelsior wist aan het einde van de eerste helft iets terug te doen. Britt Udink gaf de assist op Lotje de Keijzer voor haar eerste doelpunt van het seizoen. Ook in de tweede helft was Excelsior gelijk scherp. Fortuna-keeper Diede Lemey moest meteen een belangrijke redding uitvoeren. Meer wisten de Rotterdammers echter niet in te brengen. Excelsior verloor uit met 3-1.