<
>

Messi maakt 800e doelpunt uit carrière op feestelijke avond Argentinië

Lionel Messi heeft zijn achthonderdste doelpunt uit zijn carrière gemaakt. Op een feestelijke avond in Buenos Aires versloeg Argentinië in een oefeninterland Panama met 2-0. Aanvoerder Messi maakte uit een vrije trap in de slotfase de tweede treffer van de avond.

De doelpuntenteller van de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo slaat nog hoger uit: de sterspeler die tegenwoordig in Saudi-Arabië voetbalt, maakte tot dusver 830 doelpunten in zijn imposante carrière.

Groots onthaal
Voorafgaand aan de wedstrijd werd de wereldtitel nogmaals groots gevierd. Ruim 83.000 toeschouwers waren aanwezig bij de eerste wedstrijd van de Argentijnen sinds het behalen van de wereldtitel in de finale tegen Frankrijk drie maanden geleden.

De 35-jarige Messi kwam voor de aftrap met zijn drie zoons het veld op terwijl de sterspeler massaal werd toegezongen. "Ik heb hier altijd van gedroomd, om samen met mijn landgenoten in Argentinië te vieren dat we het WK hebben gewonnen", zei de aanvoerder.

Dinsdag speelt Argentinë opnieuw een vriendschappelijke interland: Curaçao is dan de tegenstander. Als Messi in deze wedstrijd opnieuw tot scoren weet te komen, heeft hij 100 interlanddoelpunten achter zijn naam staan.