<
>

Kane topscorer aller tijden bij winnend Engeland, Ronaldo wint in 197ste interland

Pro Shots

Engeland is de weg naar het Europees Kampioenschap van 2024 uitstekend begonnen door in Italië met 1-2 te winnen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate won in Napels door het 54ste interlanddoelpunt van Harry Kane, terwijl Cristiano Ronaldo met 'zijn' Portugal met 4-0 won van Liechtenstein. Bij de Denen stond 'de nieuwe Erling Haaland' op.

Engeland te sterk voor Italië
In groep C stond er gelijk een kraker op het programma. Engeland schoot uit de startblokken en kwam binnen het kwartier op voorsprong. Declan Rice schreef de openingsgoal op zijn naam, terwijl Italië tot dan toe het meeste de bal had. Het gaf de Engelsen een boost. Even later was het aan Harry Kane om zijn eerste van de avond te maken.

De spits van Tottenham Hotspur verzilverde een penalty, waarmee hij op 54 doelpunten kwam en zo Wayne Rooney achter zich liet op de lijst van topscorer aller tijden van Engeland.

In de tweede helft was het Italië dat na iets meer dan tien minuten terug in de wedstrijd kwam. Op aangeven van Lorenzo Pellegrini zorgde debutant Mateo Retegui, een geboren Argentijn, ook gelijk voor zijn eerste doelpunt in La Squadra Azzurra.

Dichterbij kwam de ploeg van bondscoach Roberto Mancini, ook al moest Engeland door twee gele kaarten voor Luke Shaw nog wel het laatste kwartier zien te overleven met 10 man.

Ronaldo wint in 197ste interland
Ronaldo speelde vanavond zijn 197ste interland, waarmee hij nu alleen de speler is met de meeste interlands achter zijn naam. Op een makkelijke avond werd het 4-0 voor Portugal.

Portugal kende een lekker begin en kwam al in de achtste minuut op voorsprong. João Cancelo zorgde al in de achtste minuut voor een 1-0 voorsprong, dat ook de ruststand was. In de tweede helft liepen de Portugezen uit naar 4-0 door twee goals van Ronaldo en Bernardo Silva.

Hattrick-held Höjlund
Denemarken heeft in een moeizame wedstrijd Finland met 3-1 van zich af weten te schudden. In Kopenhagen kwam het door man van de wedstrijd Rasmus Höjlund na 20 minuten op voorsprong, waarna Finland net na rust op gelijke hoogte kwam. Groningen-speler Oliver Antman schreef het doelpunt op zijn naam.

Pas in de 82ste minuut trokken de Denen door de spits van Atalanta de wedstrijd naar zich toe. Opnieuw was het 'de nieuwe Haaland' Höjlund, die in de 93ste minuut ook zijn hattrick compleet maakte.