<
>

Bojan Krkic (32) hangt voetbalschoenen aan de wilgen

ANP

Bojan Krkic hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat laat hij weten in een speciaal ingelaste persconferentie op het complex van FC Barcelona, de club waar de 32-jarige aanvaller zijn beste jaren kende.

De laatste twee jaren stond de voormalig speler van Ajax onder contract bij Vissel Kobe, waar hij speelde onder goed gezelschap van niemand minder dan Andres Iniesta. In januari verliet hij de club uit Japan en was sindsdien clubloos. Nu heeft de schaduwspits besloten een definitieve punt achter zijn loopbaan te zetten.

Reactie Krkic
"Beslissingen zoals deze zijn niet makkelijk. Ik ben twaalf jaar lang weg van huis geweest en voel dat ik genoeg voldoening heb gehaald uit mijn carrière als profvoetballer", meldt de aanvaller op de persconferentie. Hij geeft aan dat het niks te maken heeft met zijn fysieke gezondheid en dat hij nu wil genieten van tijd met zijn familie.

Hernieuwde samenwerking
FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta kondigde bij het afscheid aan dat er sprake is van een hernieuwde samenwerking met Krkic. Wat deze samenwerking inhoudt, is nog niet bekend.

Krkic werd met Barcelona drie keer landskampioen en won drie keer de Champions League. Met Ajax werd hij in het seizoen 2013/2014 kampioen in de Eredivisie.