<
>

Lukkien maakt seizoen af in Emmen: ''Voldoende draagvlak''

Pro Shots

Dick Lukkien maakt 'gewoon' het seizoen af als trainer van FC Emmen. Zondag lekte vlak voor de wedstrijd van FC Groningen tegen sc Heerenveen uit dat Lukkien komend seizoen aan de slag gaat bij FC Groningen. De Groningers, die net als FC Emmen strijden tegen degradatie, beschuldigden Emmen ervan dat nieuws bewust te vroeg naar buiten te hebben gebracht.

FC Emmen heeft na alle commotie gesprekken gevoerd over de positie van Lukkien. "Na het aangekondigde vertrek van Dick hebben we de tijd genomen om een en ander op een rijtje te zetten", aldus technisch manager Mike Willems. "We hebben veelvuldig met Dick zelf gesproken en ook met de spelersgroep. Na deze gesprekken hebben wij geconstateerd dat er in alle geledingen voldoende draagvlak is om met Dick het seizoen af te maken."

Lukkien wil zelf ook graag verder en proberen om FC Emmen in de Eredivisie te houden. "Ik ben blij met de uitkomst om met z'n allen de strijd om handhaving aan te gaan. Voor mij verandert er niks; ik geef sinds ik hier ben begonnen als trainer alles wat ik heb en dat blijf ik ook de komende maanden doen. Ik wil het seizoen goed afsluiten en samen met mijn staf gaan we ons daar 100 procent voor inzetten", zegt de coach.