<
>

Giménez reageert op transfergeruchten: "Een beslissing maken met de clubs, mijn familie en God"

Pro Shots

Santiago Giménez staat volgens geruchten nadrukkelijk in de belangstelling van onder andere SL Benfica. De spits van Feyenoord maakt indruk op de Europese topclubs met tot dusver vijf doelpunten in de Europa League en nog eens tien in de Nederlandse competities. Bij het Mexicaanse nationale elftal reageert Giménez op de geruchten: "Ik heb het ook gezien op de sociale media. Persoonlijk weet ik er niets van af. Ik ben gelukkig bij Feyenoord en later zal ik een beslissing nemen met de clubs, mijn familie en God, die mijn pad voor me uittekent."

Eerder reageerde de vader van de 21-jarige Mexicaan tegenover de Spaanse krant Marca al op vermeende interesse van Sevilla FC. Hij leek aan te geven dat Feyenoord langer gaat genieten van Giménez. "We willen dat hij bij Feyenoord blijft. We zijn blij met het werk dat ze met hem doen. We gaan er rustig mee om en we denken op dit moment niet aan een ander team. Feyenoord is een goede club en speelt een type voetbal waarin hij zichzelf op veel vlakken nog kan verbeteren. Je moet met je voeten op de grond blijven staan. Hopelijk mag hij daar nog een tijdje blijven en mocht er iets anders komen, dan evalueren we dat op het juiste moment.''

Voorlopig ligt de focus van Giménez dus eerst bij de Rotterdamse ploeg. In zijn eerste seizoen bij Feyenoord ligt de Mexicaan op koers voor de landstitel, staat hij in de kwartfinales van de Europa League tegenover AS Roma en speelt hij binnenkort een halve finale in de KNVB-beker, tegen aartsrivaal Ajax.