<
>

Adrie Poldervaart over ziekte van Guillain Barré: "Ik loop nu om niet te vallen"

De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart is langzaam maar zeker op de weg terug. Bij de 52-jarige Poldervaart kreeg begin februari werd begin februari de ziekte van Guillain Barré geconstateerd, een zenuwziekte waarbij spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Aletha Leidelmeijer, die jaren geleden ook leed aan de ziekte, zocht Poldervaart op.

"Ik heb voor mezelf een schema gemaakt", zegt Poldervaart in gesprek met Leidelmeijer. "Ik fiets drie keer per dag op een hometrainer, en ik loop drie keer per dag met een rollator. Ik probeer een beetje te schrijven, en koffie te zetten. En telkens als ik wat gedaan heb pak ik weer mijn rust."

"Tijdens de wedstrijd zakte ik door mijn benen heen"
Op vrijdag 3 februari coachte de trainer voorlopig zijn laatste wedstrijd bij De Graafschap, tegen Telstar. "Op de woensdag voor die wedstrijd kreeg ik last van mijn nek en bil, en ik kreeg tintelingen in mijn voeten, handen en tong", blikt Poldervaart terug. "De dag erna werd het erger. Vrijdag heb ik nog de wedstrijd gecoacht tegen Telstar, maar wel tegen de staf en algemeen directeur gezegd wat er aan de hand was. Tijdens de wedstrijd stond ik op en zakte ik door mijn benen heen, dat vond ik al apart. Die zondag heb ik me ziekgemeld, en op maandag lag ik in het ziekenhuis."

Poldervaart heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld. "Zodra ik kan lopen wil ik weer aan het werk. Ik wil niet als aangeschoten wild langs de lijn staan, dat ik iedere keer omval. Dus ik heb nog een weg te gaan. Ik loop nu nog om niet te vallen."