<
>

Thijs Dallinga droomt van Oranje: "Ik voel dat het steeds iets dichterbij komt"

Het gaat goed met Thijs Dallinga. De 22-jarige spits scoorde dit seizoen al tien keer voor Toulouse in de Franse competitie en meldde zich maandag vol goede moed bij Jong Oranje. Dallinga, die vorig seizoen namens Excelsior topscorer werd van de Keuken Kampioen Divisie, droomt zelfs voorzichtig van het Nederlands Elftal.

Bij Toulouse is er met Dallinga, Stijn Spierings, Branco van den Boomen en Zakaria Aboukhlal sprake van een heuse Nederlandse enclave. "Het is leuk om te zien dat we het allemaal goed doen", vertelt de spits over zijn teamgenoten. "De band die we buiten het veld hebben, zie je terug binnen de lijnen. Je moet met Nederlanders in het buitenland altijd afwachten of de persoonlijkheden klikken en of je niet alleen met elkaar omgaat omdat je uit hetzelfde land komt. Maar we zijn goede vrienden van elkaar geworden en dat betaalt zich uit op het veld."

Oranje
Dallinga bereidt zich dus met Jong Oranje voor op de wedstrijden tegen Noorwegen en Tsjechië. Vanwege zijn goede spel bij Toulouse, en het feit dat collega-spitsen Vincent Janssen en Luuk de Jong bedankten voor Oranje, wordt hij ook al gelinkt aan het grote Nederlands elftal. "Ik krijg die berichten natuurlijk ook mee", zegt Dallinga. "Maar het gaat al heel snel. Dit is pas mijn eerste jaar in een grote competitie. Er zijn nu twee concurrenten gestopt, dus natuurlijk heb ik het gevoel dat het nu iets dichterbij komt."

"We moeten het gewoon stap voor stap bekijken", reageert Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, op de mogelijke stap van Dallinga naar het grote Oranje. "Hij krijgt nu de kans om het bij ons te laten zien, maar ook ik ben benieuwd waar het eindigt. Hij doet het hartstikke goed in Frankrijk."