<
>

Nieuwe status voor Weghorst: "Je hebt altijd het doel om plan A te worden"

Wout Weghorst heeft een nieuwe status bij Oranje. Sinds zijn doelpunt in de WK-kwartfinale tegen Argentinië is er veel veranderd voor de 30-jarige spits. Op dit moment staat hij op 19 interlands, maar dat aantal lijkt de komende tijd op te gaan lopen.

Begin dit jaar maakte de voetballer uit Borne de overstap naar het Manchester United van Erik ten Hag. Weghorst speelde tot nu toe bijna alles voor de Engelse club. Dat veranderde ook zijn rol binnen het Nederlands elftal. Waar oud-bondscoach Louis van Gaal hem tijdens het WK nog als plan B zag, ziet Ronald Koeman een grotere rol weggelegd voor Weghorst.

Voor Weghorst zelf kwam dat ook als een verrassing. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook pas maandag in de persconferentie hoorde", zegt hij. "Dat is wel een andere positie, dat de bondscoach dat zegt. Dat heb ik tot nu toe nog niet gehad bij het Nederlands elftal."

Toch verandert er niet veel voor de aanvaller. "Ik kom hier om wat bij te dragen en om belangrijk te zijn", zegt hij. "Je hebt altijd het doel om plan A te worden, ook al zegt de bondscoach dat je plan B bent."