<
>

Ultee draagt speler aan voor Nederland Elftal: "Zian Flemming in Oranje"

Over de kwaliteiten van Zian Flemming heerste er in Limburg al geen enkele twijfel, maar in zijn eerste seizoen in de Engelse Championship laat de 24-jarige Nederlander zien het ook op een treetje hoger te kunnen. Met 13 goals in zijn debuutseizoen voor Millwall behoort Flemming tot de beste spelers op het tweede niveau van Engeland. Oud-trainer Sjors Ultee gelooft dat de geboren Amsterdammer het Nederlands Elftal gaat halen, zo vertelt hij in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus.

Flemming op het hoogste niveau
In de rubriek Tijdrekken wordt Ultee gedwongen een keuze te maken tussen Zian Flemming en Burak Yilmaz. Langer dan een seconde hoeft Ultee daar niet over na te denken: Zian Flemming. “Burak is een geweldig grote speler, maar Zian heeft ook een heel groot aandeel gehad in mijn succes vorig jaar. Dus alleen al als dank daarvoor ben ik verplicht Zian te noemen. Maar hoe hij het doet is echt geweldig.”

Flemming is bij de nummer zes van de competitie betrokken bij 31 procent van alle doelpunten. “Ik heb het volgens mij al ergens heel voorzichtig genoemd, maar het zou mij niet verbazen als Zian ooit nog gewoon in Oranje komt. Als je zo snel door ontwikkelt, ik denk dat hij volgend jaar Premier League speelt. En hij is echt niet zo heel oud nog. Als je al Premier League speelt volgend jaar.”

Momenteel staat de ploeg van The Den in Londen op een play-off plaats om promotie naar de Premier League, maar Ultee ziet Flemming volgend seizoen sowieso op het hoogste niveau. “Ik denk dat hij sowieso Premier League speelt. Met Millwall of zonder Millwall. Ik denk dat hij zo opvalt en er is daar geld zat.”

Flemming is volgens Ultee een op en top prof. “Zijn hele lifestyle. Zijn hele brede scala aan kwaliteiten. Het scoren. Een teamspeler. De hele combinatie. Ik weet niet of Zian het vervelend vindt dat ik het zeg, maar ik zou wel durven zeggen dat hij Oranje gaat halen. Dan heb je gelijk de quote voor het stukje al. Zian Flemming in Oranje.”

Cambuur behoeden voor degradatie
Sjors Ultee kreeg eind november de taak SC Cambuur te behoeden van degradatie. De 35-jarige Utrechter haalde in acht wedstrijden meer punten dan zijn voorgangers, maar de club uit de hoofdstad van Friesland bivakkeert na 26 speelrondes nog altijd op de laatste plaats in de Eredivisie. Ultee neemt na de spijkerharde nederlaag bij Excelsior (4-1) plaats in de bus bij Fresia Cousiñio Arias en Milan van Dongen en heeft het in de podcast onder meer over zijn band met Erik ten Hag, het mentale aspect van de voetballerij, de uitsupporters die niet naar Leeuwarden kunnen afreizen, zijn gevoel voor talen en de plus- en minpunten van het vak als hoofdtrainer. Dat alles in een nieuwe aflevering van Fresia & Milan Parkeren de Bus.

De nieuwe aflevering van Fresia & Milan Parkeren de Bus is vanaf 13:00 uur te beluisteren in je favoriete podcastapp als Spotify of iTunes. De uitzending met Ultee is om 20:15 uur te zien op ESPN.