<
>

Wijnaldum: "Ik heb altijd vertrouwen gehad in een terugkeer bij Oranje"

Een jaar geleden droeg Georginio Wijnaldum voor het laatst het shirt van het Nederlands Elftal. De 32-jarige middenvelder van AS Roma is maar wat blij weer terug te zijn op de KNVB Campus in Zeist: "Het voelt goed om hier weer te staan. Ten eerste omdat ik weer fit ben. Ook voetbal ik ergens waar ik het naar mijn zin heb en mensen met wie ik werk die blij met mij zijn", doelend op het mislukte huwelijk tussen Wijnaldum en Paris Saint-Germain. Wijnaldum: "Dan kom je toch anders binnen."

Vertrouwen in een terugkeer
Bondscoach Ronald Koeman maakte maandag bekend dat Wijnaldum – net als bij zijn vorige periode als bondscoach tussen 2018 en 2020 – weer de rol als reserveaanvoerder toebedeeld krijgt. Dat terwijl de vorige bondscoach Louis van Gaal Wijnaldum ook een tijdje - nog voor zijn blessure - niet selecteerde. Wijnaldum: "Ik ben nooit bang geweest dat ik mijn laatste interland al gespeeld zou hebben. Ik heb altijd vertrouwen gehad in een terugkeer in Oranje."

Wijnaldum is sinds een aantal weken terug op de velden na een zware blessure. "De trainingen om weer fit te worden waren het zwaarste. De revalidatie an sich viel mij mee. Ik heb twee dagen veel last gehad - toen was ik heel verdrietig - maar heb de situatie vervolgens snel geaccepteerd. Vanaf dat moment heb ik gek genoeg een heel leuke revalidatie gehad."

Tweeluik tegen oude club
Wijnaldum wacht met AS Roma komende maand een tweeluik met zijn oude club Feyenoord in de kwartfinales van de Europa League. "Ik speel liever niet tegen Feyenoord. Het is een club die ik normaliter support. Toch is het natuurlijk ook leuk om terug te komen, het is nu natuurlijk ook een andere situatie dan destijds toen ik voor PSV speelde. Toen waren de supporters niet zo blij met mijn transfer, maar ik denk dat dat nu wel overgewaaid is", aldus de goedlachse middenvelder.

Van een goede loting wil Wijnaldum niet spreken. "Er doen nog volop pittige elftallen mee waarvan Feyenoord er één van is. Makkelijk zou het dus bij voorbaat niet worden."

Het tweeluik tussen Feyenoord en AS Roma op 13 en 20 april zie je LIVE op ESPN 2.