<
>

Willems doet aangifte na vuistslag in gezicht van supporter

Jetro Willems en nog vier andere medewerkers van FC Groningen hebben aangifte bij de politie gedaan na de klap die Willems van een supporter ontving. Tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen ontstond er een opstootje in het vak van de FC Groningen-fans. Willems probeerde de situatie te sussen, maar kreeg er een vuistslag in het gezicht voor terug.

Na het incident meldde de politie al dat de dader was opgepakt. Inmiddels is de minderjarige supporter weer vrij, maar blijft hij verdachte van mishandeling. Willems wist na de wedstrijd nog niet of hij aangifte ging doen, maar heeft na overleg met de club besloten wel stappen te gaan ondernemen. De linksback heeft aangifte gedaan wegens bedreiging en mishandeling.

"Het is zo teleurstellend en frustrerend omdat we vooraf duidelijk hebben gecommuniceerd dat de gevolgen voor de club bij eventuele nieuwe incidenten ten koste gaan van het overgrote deel van de supporters, dat de club op een positieve wijze ondersteunt", aldus algemeen directeur Wouter Gudde.