<
>

Hartman begrijpt vroege wissel: "Met 10 man komen te staan, mag niet gebeuren"

Feyenoord-verdediger Quilindschy Hartman laat een dag na de gewonnen Klassieker tegen Ajax weten zijn vroege wissel te begrijpen. Hartman werd door trainer Arne Slot al na 25 minuten naar de kant gehaald, omdat hij vlak daarvoor goed was weggekomen met een overtreding die mogelijk zijn tweede gele kaart had kunnen opleveren.

"Ik begreep zijn beslissing. Als ik nog zo'n overtreding maakte, dan kwamen we misschien wel met tien man te staan en dat mag niet gebeuren. Natuurlijk baalde ik op dat moment. Uiteindelijk is het een logische keuze van de trainer", aldus de linksback die later aangeeft dat dit voor hem ook gelijk een leermoment is. "Ik ben nog jong en soms wil ik iets te graag. Dit gaat me niet meer overkomen. Gelukkig heeft mijn vervanger (Marcos López) het super goed gedaan.

Hartman voegt zich de komende week bij de selectie van Jong Oranje. De beloften spelen twee oefenwedstrijden. Op zaterdag 25 maart is Noorwegen de tegenstander en twee dagen later neemt het elftal van Van de Looi het op tegen Tsjechië.