<
>

Persconferentie bondscoach Ronald Koeman maandag live op ESPN

Maandagmiddag om 16.00 uur geeft bondscoach Ronald Koemand een persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Frankrijk en Gibraltar. De persconferentie is vanaf 16.00 uur live te zien op ESPN 1, op espn.nl en op YouTube.

Afgelopen vrijdag maakte Koeman de eerste selectie in zijn tweede periode als bondscoach bekend, met enkele opvallende namen. Zo debuteren RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen en de Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer in de selectie.

Terugkeer Cillessen en Wijnaldum, Botman en Brobbey hopen op debuut
Doelman Jasper Cillessen keert definitief terug in de selectie van Oranje. Louis van Gaal nam de 63-voudig international niet mee naar het WK eind vorig jaar in Qatar. Georginio Wijnaldum viert ook zijn rentree bij het Nederlands elftal, hij is net hersteld van een scheenbeenbreuk en krijgt meteen het vertrouwen van Koeman.

Sven Botman en Brian Brobbey zijn ook uitgenodigd. Botman zat al eens bij de selectie van het Nederlands elftal, maar debuteerde toen nog niet. Brobbey is waarschijnlijk in beeld gekomen doordat Luuk de Jong en Vincent Janssen hebben bedankt voor Oranje.

Voor Nederland begint de kwalificatiecyclus voor het EK van 2024 in Duitsland op vrijdag 24 maart met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Drie dagen later, op maandag 27 maart, komt Gibraltar naar De Kuip.