<
>

Willems krijgt vuistslag in het gezicht van eigen supporter

Het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen is enige tijd stilgelegd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Dat gebeurde zo'n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd nadat fans van de thuisclub zich hadden misdragen. Spelers van FC Groningen die de zaak probeerden te sussen, werden aangevallen door de supporters.

Heerenveen leidde op dat moment met 2-0. Gözübüyük stuurde de spelers naar de kleedkamer waarna ze een klein kwartier later terugkeerden en het duel werd hervat.

Veld betreden

De problemen begonnen toen een toeschouwer het veld wilde betreden. Hij werd tegengehouden, waarna in de hoek bij de cornervlag aanhangers van de thuisclub zich dreigend opstelden jegens bewakers en fans in een aanpalend vak. Groningen-verdediger Jetro Willems stoof richting de misdragende fans en kreeg vervolgens een klap. Daarop meldde ook doelman Michael Verrips zich in de hoek. De sfeer werd steeds grimmiger, waarna de ordedienst in het stadion Euroborg aan Gözübüyük liet weten dat hij de spelers naar de kleedkamer moest sturen.

Hectische middag

Na de hectische wedstrijd sprak Willems met ESPN-verslaggever Pascal Kamperman over de klap die de voetballer ontving van een Groningen-supporter. "Ik kom van Rotterdam-Zuid, ik kan wel tegen een stootje", aldus Willems. "Het is zeker niet normaal dat ik een klap op mijn hoofd kreeg. We gaan er met de club over praten en wat we gaan doen horen jullie later. Ik heb gelukkig nergens last van."