<
>

Clubs bevestigen: Lukkien na dit seizoen naar Groningen

Dick Lukkien gaat komende zomer aan de slag bij FC Groningen. De trainer maakt het seizoen af bij FC Emmen om zijn trainersloopbaan daarna in Groningen te vervolgen. Hij tekent voor 3 seizoenen in de Euroborg. Dat nieuws werd maandagochtend bevestigd door beide clubs.

Zondag vertelde de algemeen directeur van FC Groningen, Wouter Gudde, in Goedemorgen Eredivisie al dat het bijna rond was. "Het bericht kan ik voor 99 procent bevestigen. We hebben een akkoord en we zijn nog een paar puntjes aan het uitwerken, maar dat gaat goedkomen."

"Ik ben teleurgesteld dat het is uitgelekt vanuit Emmen-kant. Onprofessioneel en onbetrouwbaar, maar de voetbalwereld zit helaas zo in elkaar." Gudde is niet te spreken over de timing, omdat FC Groningen zondag in eigen stadion tegen sc Heerenveen speelt. "Dat kan ik niet los zien van het feit dat het waarschijnlijk bewust is gebeurd."

Reactie Emmen
De technisch manager van FC Emmen, Mike Willems licht het vertrek van Lukkien maandagochtend toe: "Afgelopen week werden we op de hoogte gesteld over het definitieve vertrek van Dick. We wilden deze week niet communiceren in verband met Sparta-thuis en het over dit weekend tillen. De timing van dergelijk nieuws is niet snel goed, zeker niet in de fase waarin wij verkeren. Intern zijn we bezig met lijfsbehoud, dat is prioriteit nummer 1. Daar gaan we deze interlandbreak extra voor benutten. Uiteraard kijken we daarbij ook verder, richting het volgende seizoen."

Succestrainer
Groningen is bekend terrein voor de 50-jarige trainer. Lukkien was tussen 2010 en 2016 al trainer van het beloftenelftal en assistent van het eerste elftal. In 2016 stapte Lukkien over naar FC Emmen en leidde de Emmenaren in zijn tweede seizoen naar de eerste promotie in de clubhistorie.

In 2021 degradeerde hij met FC Emmen om een jaar later opnieuw naar het hoogste niveau te promoveren. Dit seizoen is Lukkien met Emmen in een hevige degradatiestrijd verwikkeld, onder meer met zijn nieuwe werkgever FC Groningen.

FC Groningen probeerde het al eerder bij Lukkien
Na het ontslag van Frank Wormuth probeerde FC Groningen Lukkien al naar het hoge noorden te halen. FC Emmen hield de trainer echter aan zijn contract. Aankomende zomer komt het alsnog tot een hereniging.

Lukkien zegt over zijn aanstaande overgang naar Euroborg: "Ik kijk er naar uit om na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen aan de slag te gaan. Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden. Ik ben blij dat ik na een lange periode van zeven seizoenen aan de Meerdijk na de zomer aan een nieuw – hopelijk weer langdurig en succesvol – hoofdstuk mag gaan werken in Groningen."