<
>

FC Twente en Jong PSV naar halve finales KNVB Beker Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zich diep in blessuretijd geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De Tukkers stonden lange tijd met 1-0 achter tegen Fortuna Sittard Vrouwen, maar zorgde met twee treffers in de slotfase alsnog voor de ommekeer.

Fortuna opende na een half uur voetbal de score via de Belgische topspits Tessa Wullaert. Lang leek het erop dat de Limburgers zouden stunten, maar goaltjesdief Fenna Kalma trok de stand vijf minuten voor tijd weer gelijk. Diep in de blessuretijd werd het nog mooier voor FC Twente, dat na een doelpunt van Bente Jansen de bekerzege voor de streep trok.

Jong PSV stunt tegen VV Alkmaar
Jong PSV Vrouwen heeft voor een geweldige stunt gezorgd door Eredivisionist VV Alkmaar uit de KNVB Beker te wippen. De formatie van Mark den Brok was de gehele wedstrijd sterker, maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Een kwartier na rust was het wel raak voor de Eindhovenaren. Maxime Snellenberg bediende haar ploeggenote Dieke van Straten op maat en die wist wel raad met dit buitenkansje. 0-1.

Door de overwinning staat Jong PSV in de halve finale van het bekertoernooi en mag het hopen op een confrontatie met de hoofdmacht van PSV. Eerder werden Nuenen, Ter Leede 2, topklasser FC Rijnvogels en Eredivisionist Telstar al uitgeschakeld.