<
>

Bronzen Schilden derde periode KKD uitgereikt

De derde periode in de Keuken Kampioen Divisie 2022/2023 zit erop en dat betekent dat de winnaars van de Bronzen Schilden bekend zijn. Alleen het Bronzen Schild voor de titel Topscorer kan nog niet worden uitgereikt. De inhaalwedstrijd Almere CityJong FC Utrecht moet namelijk nog worden gespeeld. Deze periode valt PEC Zwolle maar liefst twee keer in de prijzen, een derde prijs voor de ploeg van Dick Schreuder is niet uitgesloten.

Beste Speler
De club uit Zwolle heeft met Apostolos Vellios een waar goudhaantje in handen. De boomlange aanvaller is in de derde periode goed geweest voor een totaal aantal van zeven doelpunten. Mede door zijn vierklapper tegen FC Den Bosch (13-0) oversteeg de Griek onder meer landgenoot Odysseus Velanas en teamgenoot Lennart Thy op de topscorerslijst. Zij wisten allebei zes keer wisten te scoren. De kans is groot dat Vellios niet alleen uitgroepen wordt tot beste speler, maar ook tot topscorer van de derde periode.

Beste Keeper
Almere City-keeper Nordin Bakker steekt in geweldige vorm. Deze periode hield de keeper vijf keer uit zeven wedstrijden zijn doel schoon. Hierdoor is hij door de stemmers verkozen als winnaar van de titel Beste Keeper uit de derde periode. De ploeg uit Almere moet nog een inhaalwedstrijd spelen. Als zij winnen van Jong FC Utrecht, hebben zij de periodetitel definitief in handen.

Beste Trainer
Voor de award van Beste Trainer gaan we naar het westen van het land. Dick Advocaat heeft goede zaken gedaan met ADO Den Haag. In de laatste tien competitiewedstrijden verloor de ploeg slechts één keer.

Beste Talent
Niet alleen de beste speler van de derde periode speelt bij PEC, ook de voetbaltoekomst ziet er voor de club uit Zwolle goed uit. Younes Taha is namelijk uitgeroepen tot beste talent. De 20-jarige middenvelder was goed voor een aantal van vijf doelpunten en behaalde hierdoor het meeste stemmen.