<
>

Crystal Palace stuurt trainer Vieira de laan uit na slechte reeks

ANP

Crystal Palace heeft trainer Patrick Vieira ontslagen. De Franse oefenmeester kwam in 2021 bij de club en was bezig aan zijn tweede seizoen.

Crystal Palace heeft momenteel 27 punten in de Premier League. Vieira wist met zijn ploeg al twaalf wedstrijden op rij niet te winnen. Palace staat momenteel op de twaalfde plek en heeft slechts drie punten meer dan Bournemouth, de nummer 18 op de ranglijst. De laatste zege dateert van eind vorig jaar.

Reactie management
Het management van de club heeft daarom besloten de trainer op straat te zetten. “Uiteindelijk hebben de resultaten van de afgelopen maanden ons in een moeilijke positie gebracht. We voelden dat er een verandering nodig was om ons de beste kans te geven om de Premier League-status te behouden”, vertelt Steve Parish, voorzitter van Crystal Palace, op de clubwebsite.

De club van de Nederlander Jaïro Riedewald opent nu de zoektocht naar een nieuwe trainer. Volgende week gaat Crystal Palace op bezoek bij uitgerekend Arsenal, de club waar Vieira in totaal 407 wedstrijden voor heeft gespeeld.