<
>

Feyenoord komt AS Roma tegen in Europa League

Feyenoord weet wat zijn tegenstander is in de kwartfinale van de Europa League. De Rotterdammers, die donderdagavond met maar liefst 7-1 van Shakthar Donetsk wonnen, moeten het opnemen tegen AS Roma. Vorig jaar kwam Feyenoord Roma ook al tegen in de finale van de Conference League.

Bij AS Roma, de huidige nummer 5 van de Serie A, staan de Nederlanders Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum onder contract. Beiden hebben een verleden bij Feyenoord. José Mourinho is nog altijd de trainer van AS Roma. Feyenoord speelt eerst thuis.

Feyenoord-supporters naar Rome nog onzeker

De burgemeester van Rome ziet de Feyenoord-supporters liever niet naar Rome komen, dat meldt het Italiaanse Corriere della Serra. Roberto Gualtieri heeft het verzoek ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de eindbeslissing neemt. Gualtieri wil de aanhang van Feyenoord niet in zijn stad, vanwege eerdere ongeregeldheden rondom een wedstrijd van de Rotterdamse club in Rome begin 2015. Daarnaast heeft de stad zich ook kandidaat gesteld voor de de World Expo 2030, waarvoor vlak na de wedstrijd inspecteurs Rome komen beoordelen.

De andere wedstrijden in de kwartfinale van de Europa League zijn:

Manchester United (Eng) - Sevilla FC (Spa)

Juventus (Ita) - Sporting Portugal (Por)

Bayer Leverkusen (Dui) - Royale Union Saint-Gilloise (Bel)

Dat bekent dus dat Erik ten Hag met zijn ploeg weer een Spaanse ploeg tegenkomt. Het schakelde in de vorige ronde stadsgenoot Real Betis uit. De ronde daarvoor waren The Red Devils Barcelona de baas.

De kwartfinalewedstrijden staan op donderdag 13 en 20 april op het programma.

Mocht Feyenoord winnen van Roma, wacht in de halve finale Bayer Leverkusen uit Duitsland of Royale Union Saint-Gillois uit België.

De andere halve finale is tussen:
Juventus (Ita)/Sporting Portugal (Por) - Manchester United (Eng)/Sevilla FC (Spa)

De halve finales zijn op donderdag 11 en 18 mei, de finale is op 31 mei in Budapest.