<
>

Verbruggen, Geertruida en Wieffer debuteren in selectie Oranje

Pro Shots

Ronald Koeman heeft RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen en de Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Het trio maakt hun debuut in de selectie van Oranje.

Terugkeer Cillessen en Wijnaldum, Botman en Brobbey hopen op debuut
Doelman Jasper Cillessen keert definitief terug in de selectie van Oranje. Louis van Gaal nam de 63-voudig international niet mee naar het WK eind vorig jaar in Qatar. Georginio Wijnaldum viert ook zijn rentree bij het Nederlands elftal, hij is net hersteld van een scheenbeenbreuk en krijgt meteen het vertrouwen van Koeman.

Sven Botman en Brian Brobbey zijn ook uitgenodigd. Botman zat al eens bij de selectie van het Nederlands elftal, maar debuteerde toen nog niet. Brobbey is waarschijnlijk in beeld gekomen doordat Luuk de Jong en Vincent Janssen hebben bedankt voor Oranje.

Middenvelder Joey Veerman van PSV is afgevallen voor de definitieve selectie. Dat gebeurde hem ook al bij de selectie voor het WK in Qatar. Andere afvallers zijn Jordi Clasie, Jeremie Frimpong, Ryan Gravenberch, Quilindschy Hartman, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Andries Noppert, Kjell Scherpen, Kenny Tete en Stefan de Vrij.

Voor Nederland begint de kwalificatiecyclus voor het EK van 2024 in Duitsland op vrijdag 24 maart met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Drie dagen later, op maandag 27 maart, komt Gibraltar naar De Kuip.