<
>

Sporting CP stelt Nederlandse coëfficiënten-euforie nog even uit

ANP

De strijd om de felbegeerde plek zes op de coëfficiëntenranglijst tussen Nederland en Portugal nadert het kookpunt. Door de prachtige prestaties van Feyenoord en AZ zijn de twee tickets voor de Champions League - waar deelnemers aan de Eredivisie van volgend seizoen om strijden - op een haar na binnen. Toch is de officiële slag nog niet geslagen: doordat Sporting CP in Londen Arsenal verrassend uitschakelde, hebben de Portugezen nog een kleine kans om Nederland voorbij te stevenen op de coëfficiëntenranglijst.

Strafschoppen brachten de beslissing bij Arsenal - Sporting CP en daarin waren de Portugezen nipt beter. Sporting won de strafschoppenserie met 5-3. Hierdoor zit Nederland nog even in de wachtkamer wat betreft het extra Champions League-ticket vanaf het seizoen 2024-2025.

Huidige stand
5. Frankrijk - 60,997
6. Nederland - 58,900
7. Portugal - 55,882

Het verschil tussen Nederland en Portugal is nu 3,018 punten. Het lijkt een onoverbrugbaar verschil, maar officieel kunnen Benfica en Sporting CP de coëfficiëntenpolonaise in Nederland dus nog dwarsbomen.

Feyenoord en AZ
Feyenoord vernederde Shakhtar Donetsk door in eigen huis met 7-1 te winnen. De Rotterdammers zijn zodoende geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. AZ schakelde een niveau lager in de Conference League knap het Italiaanse Lazio uit. De ploeg van Pascal Jansen won - net als vorige week - met 2-1 van de ploeg van Maurizio Sarri.

De loting voor de kwartfinales van de Europa League zie je vrijdag om 13:00 uur LIVE op ESPN 1.
De loting voor de kwartfinales van de Conference League zie je vrijdag om 14:00 uur LIVE op ESPN 1.