<
>

Boulahrouz vertolkt hoofdrol in ludieke video Eredivisie CV

Voormalig Oranje-international Khalid Boulahrouz vertolkt een hoofdrol in een ludieke video van de Eredivisie CV. De voetbalorganisatie die de achttien Eredivisie-clubs vertegenwoordigt reageert opgetogen over het feit dat Nederland de zesde plek op de coëfficiëntenranglijst nu definitief binnen heeft. Het betekent dat er volgend seizoen gestreden gaat worden om twee rechtstreekse Champions League-tickets en één ticket voor de voorrondes.

In de bovenstaande video refereert Boulahrouz met een knipoog naar de beruchte WK-clash met Portugal in 2006. In het filmpje worden de plekken zes en zeven door middel van koffers en in een prachtig decor symbolisch aan elkaar overgedragen.

Belangrijk voor aantrekkelijkheid Eredivisie
Eredivisie CV-directeur Jan de Jong is trots op de prestaties van de Nederlandse clubs: “Dit is een collectieve prestatie van alle Eredivisie-clubs. We hebben samen het belang van Europees voetbal centraal gezet door onder meer in de Veranderagenda af te spreken dat alle clubs in de Eredivisie zich verplichten om mee te werken aan verzoeken tot verschuiven van wedstrijden in het belang van een optimaal wedstrijdschema voor de Europees spelende clubs."

"Ook het later instromen van de Europees spelende clubs in de TOTO KNVB Beker en het collectieve besluit om het spelen op natuurgras te bevorderen hebben bijgedragen aan het gemeenschappelijke doel om een sterkere Nederlandse competitie te worden", vervolgt De Jong. “De zesde plaats op de UEFA-ranglijst is vanwege de extra Europese tickets ontzettend belangrijk voor de aantrekkelijkheid van de Eredivisie, de commerciële groei en financiële stabiliteit van de clubs, de ontwikkeling en waarde van spelers, en de aantrekkingskracht voor nieuwe talenten. Nu moeten we er samen voor zorgen dat we deze plek vasthouden", besluit de directeur van de Eredivisie CV.

Coëfficiëntenmoeras
Ook sportjournalist Michel Abbink is euforisch over het behalen van de zesde plek op de UEFA-coëfficiëntenranglijst: "Nog maar vijf jaar geleden dreigde Nederland weg te zakken in een coëfficiëntenmoeras. Lange zomers met talloze voorrondes dreigen. Zo’n ommekeer is zelden vertoond in de rijke geschiedenis van de UEFA Country Ranking.”