<
>

Arsenal kan goud waard zijn voor Nederland op coëfficientenranglijst

Pro Shots

Een dag waarop met een grote glimlach teruggekeken zal worden in de Nederlandse voetbalwereld, dat zou zomaar deze donderdag 16 maart 2023 kunnen worden. Als Arsenal vanavond weet af te rekenen met Sporting Portugal dan heeft Nederland de zesde plek op de coëfficientenranglijst binnen en kan Portugal daar dit seizoen niet meer voorbij.

Champions League-tickets
De zesde plek op de coëfficientenranglijst levert vanaf het seizoen 2024/25 twee Champions League-tickets op. Dan zou niet alleen de Nederlandse kampioen zich plaatsen voor het miljardenbal, maar ook de nummer twee van de Eredivisie.

Als Sporting Portugal vanavond wint van de Londenaren en Feyenoord en AZ weten zich ook te plaatsen voor de kwartfinales van de Europese toernooien, dan is de zesde plek op de coëfficientenranglijst nog niet definitief binnen voor Nederland. Echter staat Nederland ook in dat scenario nog altijd goed voor. Voorafgaand aan de Europese wedstrijden van donderdagavond heeft Nederland een voorsprong van 2.351 punten op de Portugezen.

Tussenstand Coëfficiënten:
5: Frankrijk – 60.664
6: Nederland – 57.900
7: Portugal – 55.549

Studio Europa met daarin de liveverslagen van Feyenoord - Shakhtar Donetsk en AZ - Lazio zie je vanaf 17:45 uur LIVE op ESPN 2.

Arsenal - Sporting Portugal zie je vanaf 20:55 uur LIVE op ESPN 1.