<
>

Shakhtar-thuis nadeel voor Klassieker? "Vaak laten zien dat we datamodellen kunnen verslaan"

Arne Slot ziet de strijd donderdagavond tegen Shakhtar Donetsk voor een ticket voor de kwartfinales van de Europa League niet als nadeel richting De Klassieker van zondag. "Ik denk dat wij al heel vaak hebben aangetoond dat we data-modellen kunnen verslaan. Data-modellen tonen wel aan dat als je twee dagen nadat je gespeeld hebt een uitwedstrijd krijgt, de kans op een overwinning verkleint. Toch is het ons al vaak gelukt om dingen te doen die vanuit historisch perspectief ongebruikelijk zijn."

Ondanks dat Feyenoord donderdag thuis speelt, denkt Slot dat het weleens lastiger kan worden dan vorige week in Polen: "Doordat de jongens vorige week bijna alles goed gedaan hebben. Ze waren fantastisch in druk zetten, goed in opbouwen, konden nog wel iets beter zijn in het creëren van kansen. Het enige minpunt was het verdedigen van standaardsituaties. Ook zal Shakhtar drie andere spelers opstellen."

Wedstrijd tot wedstrijd
Veel mensen zien dit als de week van de waarheid voor Feyenoord. Naast het feit dat de Rotterdammers zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League, wacht zondag De Klassieker tegen Ajax. Alireza Jahanbakhsh kijkt niet alvast vooruit: "Donderdagavond is heel belangrijk voor ons. We hebben nog niet gesproken over de wedstrijd van zondag. Tuurlijk zijn deze twee wedstrijden zeer belangrijk, maar we kijken echt van wedstrijd tot wedstrijd. Als die de goede kant op gaat, dan kijken we naar zondag."

"Tuurlijk is het lastig om niet alvast naar zondag te kijken. Iedereen heeft het erover. Misschien is het een wat saai antwoord, maar als ploeg kijken we echt eerst naar Shakhtar Donetsk. Ik denk dat morgenavond lastiger gaat worden dan vorige week, maar met de supporters erachter denk ik dat het ons kan lukken om ons voor de kwartfinales te plaatsen", aldus Jahanbakhsh.

Vergelijking met vorig jaar
Jahanbakhsh vergelijkt de Europese campagne in de Europa League dit jaar met die in de Conference League vorig jaar. Jahanbakhsh: "Toen leefden we echt van wedstrijd tot wedstrijd. Het was niet iets waar we vooraf rekening mee hielden. Nu is het voor ons belangrijk om net zo goed als vorig jaar te presteren, maar dan een niveautje hoger."

Feyenoord - Shakhtar Donetsk zie je donderdagavond 18:45 uur LIVE op ESPN 2.