<
>

Boukhari over ruzie met Cocu: "Wees een sportieve verliezer"

Nourdin Boukhari en Phillip Cocu hebben na de wedstrijd Sparta-Vitesse hun ruzie niet meer bijgelegd. Ze kregen het met elkaar aan de stok waarbij over en weer naar elkaar geschreeuwd werd. “Ik heb een handgebaar gemaakt en gezegd dat hij kon opdonderen”, blikt Boukhari terug op het moment.

Geschreeuw en handgebaar
Boukhari vond het onsportief dat de bal niet teruggespeeld werd aan de Spartanen. “We speelden de bal uit en vroegen die weer terug te spelen. Dat deden ze niet, dat vind ik niet sportief”, legt Boukhari uit. De assistent-trainer liet zijn ongenoegen blijken. “Toen zei Cocu: ‘Bemoei je met je eigen club.’ Daarop reageerde ik met een wegwerpgebaar en zei: ‘Donder op’.”

Kat in het nauw
“Als ik iets verkeerds had gedaan, dan was de scheidsrechter, vierde man of de perschef wel naar mij toegekomen. Het is de emotie waar Cocu met zijn ploeg in zit. Dat vindt hij denk ik lastig. Vitesse zit in de hoek waar de klappen vallen. Een kat in het nauw, maakt dan rare sprongen”, vindt Boukhari.

Sportieve verliezer
Cocu reageerde na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN en liet zijn licht op het incident schijnen. “Je kan misschien boos zijn dat wij de bal niet terugspelen, daarin hebben ze misschien een punt ook. Maar ik laat me niet alles zeggen.”

"Het boeit me verder niet. Je moet altijd sportief en vriendelijk blijven. Stel je op als een sportieve verliezer”, besluit Boukhari.