<
>

Go Ahead - RKC afgelast door sneeuwval, ook Almere City - Jong FC Utrecht gaat niet door

ProShots

Door de vele sneeuwval is na Almere City - Jong FC Utrecht ook het Eredivisie-duel Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk afgelast. Scheidsrechter Jochem Kamphuis geeft tekst en uitleg: "Door de kou blijft de sneeuw liggen en wordt het heel hard, waardoor het onverantwoord is om te voetballen vanavond."

Door de hevige sneeuwval werd besloten om de wedstrijd in De Adelaarshorst van 20:00 uur te verplaatsen naar 20:45 uur. Eenmaal dichter bij de aftrap werd in samenspraak met de trainers en aanvoerders toch besloten dat het onverantwoord was om te spelen.

In de Keuken Kampioen Divisie moest Almere City, dat de derde periodetitel binnen kon slepen, het feest uitstellen. Door sneeuwoverlast stonden meerdere wedstrijden op de tocht. Zo was het ook maar de vraag of VVV-Venlo - FC Den Bosch door zou gaan. Na verschillende keuringen is besloten dat deze wedstrijd gespeeld kon worden. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Jong AZ is later begonnen. De aftrap in Almelo vond uiteindelijk om 20:45 uur plaats.