<
>

Coëfficiëntenpolonaise: Nederland bijna zeker van tweede Champions League-ticket

De overwinning van AZ en de fraaie uitgangspositie van Feyenoord zijn goed nieuws voor het Nederlandse voetbal, want één blik op de coëfficiëntenranglijst verraadt dat Nederland de zesde plaats stevig in handen heeft. Zo is de Eredivisie hard op weg om vanaf het seizoen 2024/25 in bezit te zijn van twee Champions League-tickets.

AZ en Feyenoord zijn nog de enige twee Nederlandse ploegen die dit seizoen coëfficiëntenpunten kunnen verzamelen. Portugal, de grootste concurrent van Nederland, heeft nog drie troeven achter de hand. De meest prominente club is Benfica. De ploeg plaatste zich dinsdagavond overtuigend voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt won over twee duels gezien met 7-1 van Club Brugge.

FC Porto is ook nog actief in de Champions League, maar die ploeg gaat de returnwedstrijd tegen Inter in met een 1-0 achterstand. Sporting CP speelde donderdag de eerste wedstrijd van het tweeluik met Arsenal. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar de Portugezen moeten nog naar Londen toe. Op papier dus ook een erg lastige opgave. Alleen uitzonderlijke prestaties van de overgebleven Portugese clubs kunnen de twee Champions League-tickets voor Nederland nog in gevaar brengen. Mochten Porto en Sporting uitgeschakeld worden, dan is Nederland al zeker van de verbeterde Europese positie.

Coëfficiëntenranglijst plek 5 t/m 7

  • 5. Frankrijk (60.664 punten)

  • 6. Nederland (57.900 punten)

  • 7. Portugal (55.382 punten)