<
>

Speeldata halve finale TOTO KNVB Beker bekend

Soccrates Images

De halve finale tussen Feyenoord en Ajax in het KNVB-bekertoernooi is voor woensdag 5 april in De Kuip vastgesteld. De andere halve eindstrijd tussen Spakenburg en PSV staat voor 4 april op het programma. De gemeente Bunschoten heeft de amateurclub, die FC Utrecht verrassend uitschakelde in de kwartfinales, toestemming gegeven om het duel met de titelverdediger van het bekertoernooi op het eigen Sportpark De Westmaat te spelen. Bij beide wedstrijden wordt om 20:00 uur afgetrapt.

Bij het duel tussen Feyenoord en Ajax zijn geen supporters van de club uit Amsterdam welkom, zoals al jarenlang steeds geen fans van de bezoekende club naar binnen mogen bij de Klassieker in competitieverband. Feyenoord bekijkt nog welke extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden.

De winnaar van de halve finale tussen Feyenoord en Ajax is op zondag 30 april de thuisploeg in de finale. De amateurs van Spakenburg spelen vanwege religieuze overwegingen niet op zondagen. "Maar komende week staat een overleg met alle halvefinalisten op de planning", zei competitieplanner Timo Reessink van de KNVB afgelopen zaterdag na de loting. "Dan zal dit ongetwijfeld op tafel komen. We gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Maar de finale staat wel voor een zondag op het programma."

De halve finales van de TOTO KNVB Beker zijn uiteraard te zien bij ESPN.