<
>

Jansen: "Lazio de favoriet, maar de waarheid ligt altijd op het veld"

"Als je bij één van de beste ploegen in Europa met 0-1 wint, dan is dat een fantastisch resultaat. Het zag er heel goed uit vond ik", reageert AZ-aanvoerder Jordy Clasie op de laatste zege van Lazio. Dinsdag vervolgt AZ de Conference League met een uitwedstrijd bij Lazio en die ploeg won afgelopen weekend in de Serie A van koploper Napoli.

Lazio is misschien wel dé grootste naam in de Conference League. Het is dan ook niet vreemd dat AZ het tweeluik in gaat als duidelijke underdog. "Op papier is dat natuurlijk altijd fantastisch te beschrijven. We zijn er altijd hartstikke goed in om voorafgaand aan een wedstrijd scenario's te beschrijven en favorieten aan te wijzen. Volgens mij heeft Lazio in deze wel een lichte voorsprong op AZ, dat is ook niet vreemd. Maar laat duidelijk zijn: de waarheid ligt altijd op het veld", aldus Pascal Jansen

Blessure Immobile
De trainer van AZ zag de kansen voor zijn team wel groter worden. Bij tegenstander Lazio blijkt sterspeler Ciro Immobile namelijk niet fit genoeg voor het Conference League-duel. "Dat is een interessante, want het is een hele belangrijke speler voor hun. Een jongen die de afgelopen seizoenen enorm veel goals heeft gemaakt. Dit seizoen iets minder, maar ik zag dat hij al langer kampte met wat kleine pijntjes. Voor ons is het prima dat hij niet meedoet natuurlijk."

Herinnering Hatzidiakos
Stadio Olimpico haalt bij Pantelis Hatzidiakos mooie herinneringen naar boven. "Ik heb hier mijn debuut mogen maken voor Griekenland tegen Italië", vertelt de verdediger van AZ. "Het was een mooie wedstrijd. Het was helemaal uitverkocht. Eén van de mooiste momenten uit mijn voetbalcarrière." Dinsdagavond hoopt Hatzidiakos weer zo'n moment toe te voegen aan zijn loopbaan.

De wedstrijd Lazio - AZ is dinsdagavond vanaf 18:45 uur live te zien op ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 18:15 uur.